بهترین راه برای تشخیص عسل طبیعی

بهترین راه برای تشخیص عسل طبیعی

یکی از چالش‌های مهم که بیشتر مصرف کنندگان عسل با آن مواجه هستند، تشخیص عسل طبیعی از تقلبی است. این ماده مغذی ارزشمند، به دلیل ترکیبات بی‌نظیری که در ساختارش دارد هم کاربرد مصرفی دارد و هم جنبه‌های درمانی. به همین دلیل طبیعی بودن آن اهمیت بسیار زیادی دارد. اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که به دنبال بهترین راه برای تشخیص عسل طبیعی هستید، پیشنهاد می‌کنم خواند این مقاله را از دست ندهید.

به چه نوع عسلی، عسل طبیعی گفته می‌شود؟

عسل طبیعی، عسلی است که زنبورها از شهد گل‌ها و گیاهان مختلف تغذیه کرده و در ساختارهایی به نام کندو ذخیره می‌کنند. این فرآیند کاملاً طبیعی بوده و به همین دلیل، عسل تولید شده دارای طعم و رنگ فوق‌العاده‌ای است.

اهمیت استفاده از عسل طبیعی

عسل طبیعی، مانند سایر مواد خوراکی مرغوب، تأثیر مستقیمی بر سلامتی انسان دارد. این ماده مغذی سرشار از پروتئین‌ها، اسیدهای آمینه و املاح معدنی مفید مانند کلسیم، فسفر، سدیم، آهن و منگنز است که نقش مهمی در تأمین نیازهای بدن ایفا می‌کنند. هرچه عسل طبیعی‌تر باشد، خواص آن نیز به مراتب بیشتر خواهد بود و تأثیرات مثبت‌تری بر سلامت فرد خواهد گذاشت. بنابراین، با توجه به خواص بی‌نظیری که عسل طبیعی دارد، بسیار مهم است که به تشخیص عسل طبیعی اهمیت بیشتری قائل شویم.

علاوه بر این، عسل طبیعی جایگاه ویژه‌ای در آشپزی دارد و در تهیه انواع دسرها، کیک‌ها و شیرینی‌ها استفاده می‌شود. به‌عنوان مثال، فروشگاه معتبری مانند گز اشکان با بهره‌گیری از عسل طبیعی در تهیه سوهان عسلی، این شیرینی را به یکی از بهترین سوهان‌ اصفهان تبدیل کرده است.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه سوهان عسلی فقط با 4 مرحله ساده

انواع عسل غیرطبیعی یا تقلبی

معمولاً افراد سودجو برای ساخت عسل تقلبی، از روش‌های مختلفی استفاده می‌کنند تا از این طریق بتوانند به سود بیشتری دست یابند. در ادامه، به برخی از این روش‌ها اشاره خواهیم کرد:

عسل تغذیه‌ای

تولید عسل تغذیه‌ای یا عسل شربتی به این صورت انجام می‌شود که زنبورها، به‌ جای تغذیه از شهد گل‌ها و گیاهان، از شربت آب و شکر که در نزدیکی کندو قرار دارد تغذیه می‌کنند. تولید عسل به این روش، اگرچه با عسل طبیعی متفاوت است، اما برخی از خواص عسل را به همراه دارد. بنابراین، برای تشخیص عسل طبیعی از عسل تغذیه‌ای، باید به ویژگی‌های طعم و رنگ آن دقت زیادی شود.

عسل فرآوری شده به صورت مصنوعی

در این روش از هیچ زنبوری برای تولید عسل استفاده نمی‌شود. برای تهیه این نوع عسل، از مقدار زیادی شکر و آب استفاده می‌شود. زمانی که شکر در آب حل شد، آن را بر روی حرارت قرار می‌دهند تا شربت غلیظی به دست آید. سپس مواد شیمیایی و رنگی شبیه به رنگ عسل را به شربت اضافه می‌کنند تا عسلی که تولید می‌شود، شباهت زیادی به عسل طبیعی داشته باشد. این روش تقلبی ایجاب می‌کند که افراد در تشخیص عسل طبیعی دقت زیادی داشته باشند.

عسل مخلوط

نوع دیگری از عسل تقلبی، عسل مخلوط است. این نوع عسل از ترکیب عسل مرغوب با عسل با کیفیت پایین تهیه می‌شود. تقلب در ساخت عسل به شیوه‌ی مخلوط کردن، این روزها رواج زیادی یافته است.

از کجا بفهمیم عسل طبیعی است؟

برای اینکه بفهمید عسل مصرفی شما از نوع طبیعی است یا تقلبی، لازم است به چند نکته مهم توجه داشته باشید. این نکات عبارتند از:

  • پارامترهایی مانند رنگ، طعم، عطر، بو و غلظت عسل، از این جهت که زنبورها از شهد گل‌ها و گیاهان متنوع استفاده می‌کنند، موارد خوبی برای تشخیص عسل طبیعی به شمار نمی‌روند. به این دلیل که ممکن است رنگ، طعم و بوی عسل طبیعی با یکدیگر متفاوت باشد.
  • در صورت شکرک زدن عسل، نباید به طور قطع گفت که عسل غیرطبیعی است، زیرا عسل، چه به روش طبیعی تولید شود و چه به روش تقلبی، مقداری قند در ساختارش دارد که باعث شکرک زدن می‌شود.
  • تشخیص عسل طبیعی از تقلبی کار آسانی نیست. به همین خاطر، بهترین راه برای تشخیص طبیعی بودن عسل، آزمایش آن در آزمایشگاه است. با انجام آزمایش بر روی ترکیبات عسل و مقایسه آن با مقادیر استاندارد عسل طبیعی، به راحتی می‌توان نتیجه‌گیری کرد که عسل از نوع طبیعی است یا تقلبی.
مدیر سایت
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 + هجده =