طرز تهیه گز در 5 گام ساده

طرز تهیه گز در 5 گام ساده

گز یکی از شیرینی‌های معروف اصفهان است که طعمی لذیذ و بی‌نظیر دارد. این شیرینی، مانند سوهان عسلی، با دستور پختی ساده تهیه می‌شود و به‌راحتی می‌توان آن را در منزل درست کرد. در این مقاله، طرز تهیه گز را در 5 گام ساده به شما آموزش می‌دهیم و توضیح می‌دهیم چگونه می‌توانید این شیرینی خوشمزه را در خانه تهیه کنید. تا پایان مقاله همراه ما باشید!

مواد لازم برای تهیه گز

  • شکر: 250 گرم
  • گلوکز مایع: به میزان 375 گرم
  • سفیده تخم مرغ: 5 عدد
  • گلاب: 3 الی 4 قاشق غذاخوری
  • آب: به میزان ¾ پیمانه
  • مغز پسته یا بادام (با توجه به ذائقه خود): 100 الی 150 گرم
  • مقداری آرد سفید

گام‌های ساده برای طرز تهیه گز

تهیه گز در منزل بسیار آسان و راحت است. در این بخش، با 5 گام ساده به شما توضیح می‌دهیم که چگونه این شیرینی خوش طعم را درست کنید.

گام اول: بو دادن مغزیجات

در ابتدا، مغزیجات (100 تا 150 گرم) را در ماهیتابه بدون روغن، تفت دهید تا خامی آن از بین برود.

گام دوم: تهیه شربت

شکر و آب را در یک قابلمه مسی یا تفلون بریزید و بر روی حرارت کم قرار دهید. به آرامی شکر و آب را با هم مخلوط کنید تا شکر کاملاً حل شود. دقت کنید که در حین هم‌زدن، مخلوط به جوش نیاید؛ برای این کار می‌توانید از شعله پخش کن استفاده کنید.
وقتی شکر کاملاً حل شد، نوبت به اضافه کردن گلوکز می‌رسد. در این مرحله از طرز تهیه گز، با استفاده از یک قاشق چوبی یا لیسک، مخلوط را به آرامی هم بزنید تا جایی که شربت به قوام برسد.

بیشتر بخوانید: چگونه گز خوب و با کیفیت را تشخیص دهیم؟

گام سوم: هم زدن سفیده‌ها و اضافه کردن به شربت

در این بین، سفیده‌های تخم مرغ را در ظرفی تمیز و خشک با دور تند همزن برقی، هم بزنید تا وقتی که حجم سفیده‌ها دو برابر شده و حالت پفی به خود بگیرند. سپس گلاب را به سفیده‌ها اضافه کرده و کمی هم بزنید.
در حین این کار، دقت کنید که شربت به جوش نیاید. پس از اینکه شربت به قوام رسید (یعنی وقتی مقداری از شربت را بین دو انگشت قرار دادید و با باز و بسته کردن انگشتان، شربت کش آمد)،3 الی 4 قاشق غذاخوری از شربت را به سفیده‌ها اضافه کنید و کمی هم بزنید تا سفیده‌ها با شربت هم‌دما شوند. سپس، تمام سفیده‌ها را به شربت داخل قابلمه اضافه کرده و به صورت پارویی، تمام مواد را هم بزنید.

گام چهارم طرز تهیه گز: داغ‌زدن

پس از طی مراحل قبلی، به مرحله‌ی داغ‌زدن گز می‌رسید. در این مرحله، باید مواد را به مدت 10 الی 15 دقیقه با دور تند همزن برقی، خوب هم بزنید. در میانه‌ی کار می‌توانید همزن را خاموش کرده و با قاشق چوبی مواد را هم بزنید. این کار باعث می‌شود که تمام مواد داخل قابلمه زیر و رو شوند و ته نگیرند.
به دلیل اینکه از شعله پخش کن استفاده کرده‌اید و حرارت زیر قابلمه نیز کم است، می‌توانید قابلمه را هر از گاهی رها کنید و سپس شروع به هم‌زدن مواد کنید تا در حین کار، خستگی به سراغتان نیاید.
مرحله داغ زدن به مدت یک و نیم تا دو ساعت طول می‌کشد و به همین خاطر به صبر و حوصله‌ی بسیار نیاز است. نتیجه‌ی این صبر و حوصله‌ی زیاد، تهیه بهترین گز خانگی با طعمی فوق‌العاده خواهد بود.

گام پنجم: ریختن مایه‌‌ی گز در قالب

پس از اینکه مواد به حالتی رسید که وقتی قاشق را به سمت بالا گرفتید و مواد از قاشق سرازیر نشد، اینجاست که باید بدانید که گز آماده شده است و باید شعله را خاموش کنید. سپس، مغزیجات بو داده را به گز اضافه کرده و به خوبی با هم مخلوط کنید.
وقتی مایه‌ی گز ولرم شد، می‌توانید با استفاده از قالب‌های مختلف، مایه‌ی گز را به شکل‌های متنوع درآورید. البته لازم است از مقداری آرد در داخل قالب‌ها استفاده کنید تا مایه‌ی گز به راحتی از قالب جدا شود و شکل دلخواه را به خود بگیرد. سپس، گز را در داخل یخچال قرار دهید تا کاملاً خودش را بگیرد و بعد از آن استفاده نمایید.
با انجام این مراحل ساده، طرز تهیه گز را به بهترین شکل ممکن به اتمام خواهید رساند و از این دست‌پخت خانگی خود لذت خواهید برد.

چرا گز شل یا خشک می‌شود؟

در جواب این سؤال باید بگوییم که علت اصلی شل یا خشک شدن گز به قوام شربت و داغ‌‌زدن مواد بستگی دارد. اگر شربت به قوام نرسد و مواد به خوبی داغ نخورده باشند، گز شل می‌شود. از طرفی، در طرز تهیه گز، اگر شربت بیش از حد به قوام برسد و داغ‌‌زدن مواد نیز بیش از حد طول بکشد، گز خشک می‌شود. بنابراین برای جلوگیری از این مشکل، باید قوام شربت و داغ‌زدن مواد به میزان مناسب انجام شود.

مدیر سایت
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × سه =